Workshops

Evie Vermeulen

Workshop 'Stille tijd'

Welk gevoel roept het begin 'stille tijd' bij jou op?  Wordt je er blij, nieuwsgierig of leergierig van? Heb je zin en plezier in je tijd met God? Of schiet je spontaan in een kramp? is het alweer iets waarbij je het gevoel krijgt dat je aan allerlei verwachtingen moet voldoen? Een extra punt om aan je to-dolijst toe te voegen? En wat is stille tijd eigenlijk? Kun je het invullen zoals je zelf wil of zijn er valkuilen? Er zijn 66 Bijbelboeken en honderden Bijbelse dagboeken, kalenders en leesplannen. Waar begin je? Wanneer? En hoe? Is dat nu echt allemaal zo belangrijk? En moeten we er echt vroeger voor opstaan? In deze workshop hoop ik alle vroege vogels, nachtuilen en de vermoeide duiven daar tussenin te inspireren, motiveren en bemoedigen.

Sida Digristina & Joke Peetoom

Workshop 'Make and take essentiële olie'

Wil jij weten waarom het wijs is om olie in huis te hebben? Wil jij ontdekken hoe je je lichamelijke gezondheid maar ook de gezondheid van je hart kan ondersteunen met olie? Kom dan naar deze workshop en ruik, proef en ervaar! Tijdens deze workshop ontdek je meer over Gods schitterende geschenken uit de natuur en maak je een heerlijke roller met essentiële olie speciaal voor jou. De roller neem je na afloop mee naar huis om van te genieten. 'Olie en parfum maken het hart blij' (Spreuken 27:9a). Wil je ook een blij hart? Je bent van harte welkom! Door Liefde leven, geven en genieten!

Rianne van der Maas

Workshop: 'Handlettering'
(alleen bereikbaar met de trap!)

Wat gaaf dat je interesse toont in de vrouwendag! Ik ben Rianne van der Maas, overtuigd christen, woonachtig in het fantastische Zeeland en verzorg op de vrouwendag een handletterworkshop.  Ik handletter zelf sinds vier jaar en kreeg steeds meer aanvragen voor workshops omdat mensen wilden leren hoe ze mijn kaartjes zelf konden maken. Ondertussen werk ik op aanvraag. Ik geef workshops, ontwerp en verkoop kaartjes. Het blijft een uit de hand gelopen hobby naast mijn werk bij de jeugdbescherming. Op de vrouwendag leer ik jullie de technieken van het handletteren en gaan jullie naar huis met een  zelfgemaakt handgeletterd kaartje. Daarnaast ontvangen jullie, als je de workshop volgt, een envelop vol materiaal zodat jullie alles hebben om thuis verder aan de slag kunnen. Op de vrouwendag sta ik daarnaast met een kraampje vol handgemaakte feestjes van producten. Kom mij gerust opzoeken en hopelijk tot 5 oktober!

Addie de Bree

Workshop 'Schilderen naar het thema' (alleen bereikbaar met de trap!)

Mijn naam is Addie de Bree, ik schilder al lange tijd. Wat mijn opleiding betreft, ben ik begonnen met cursussen portret en model. Zowel tekenen als schilderen. Eind jaren negentig heb ik me ingeschreven voor een workshop van een week in Zuid-Frankrijk. Dat beviel zo goed dat ik dat zo'n tien jaar ben blijven doen. Toch verlangde ik naar meer scholing om nog meer te  ontwikkelen. Ik ben gestart op de kunstacademie in Eeklo, dat bleek de juiste keus te zijn. Na vijf jaar heb ik deze periode afgerond. Schilderen is nog steeds mijn grote passie. Ik heb een grote drive tot creëren en het uiten van mijn gevoel. Kracht is steeds een terugkerend thema in mijn werk. Je kunt mijn werk zeker geestelijk noemen, dat is wat is ervaar als ik schilder. Af en toe geef ik een workshop op basisscholen. Op de vrouwendag geef ik een workshop 'Schilderen naar het thema' ​

Dominique Rochtus

Workshop 'Kruiden olie/azijn'

Hallo, mijn naam is Dominique. Mama van 7 kinderen. In het dagelijks leven ben ik kleuterjuf, maar ook zondagsschool juf of zoals ze in Nederland zeggen kindernevendienst juf. Naast deze taken ben ik ook actief in de vrouwenkring van onze kerk. Waar ik zelf heel blij van wordt is zelf cadeautjes maken. Want zeg nu zelf, van geven wordt je toch blij, of niet? Één van die cadeautjes maken is bv: gearomatiseerde olie of azijn maken. Een leuke fles, een mooi etiket met al dan niet een gepersonaliseerde tekst, een lintje erom en klaar om weg te geven  of om gewoon zelf lekker in de keuken te zetten. Verder ga ik nog tips rond olie en azijn geven, hoe je het straks allemaal zelf thuis kan maken en waarvoor je het kan gaan gebruiken. Kortom een super leuke workshop om je duim en vingers bij af te likken! ​